17 Ocak 2010 Pazar
jöle&nar tart
MALZEME;
TART HAMURU İÇİN;
2.5 su bardağı un
150 gr margarin veya tereyağ
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
DOLGU MALZEMESİ;
1 paket puding
1 paket vişneli jöle
1 adet nar
YAPILIŞI;
Tart hamuru malzemelerini hamur haline getiriyoruz,tart kalıbımıza yaydıtan sonra buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz ve bir saat sonunda 175 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz ....
Jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Pudingi üzerinde yazan tarife göre hazırlıyoruz ve soğumaya bıarakıyoruz.
Tüm malzememiz soğuduktan sonra , pudingimizi tartın üzerine dikkatlice yayıyoruz, üzerine ayıkladığımız narları serpiştirdikten sonra hazırladığmız jöleyi üzerine döküyoruz yalnız burda dikkat etmemiz gereken püf noktası,jöle biraz koyulaştıktan sonra dökmeliyiz yoksa su gibi olan jöle kenarlardan akacaktır.... AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Wonderful your blog!!! Congratulations
DOLORES MELO
thank you....
Yorum Gönder