27 Ekim 2009 Salı
şeker kurabiyeler
ŞEKER KURABİYE
MALZEMELER;
220 gr margarin(sana hamurişi veya hüner)
120 gr pudra şekeri
1 yumurta
1çorba kaşığı süt
250 gr un
125 gr buğday nişastası
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
100 gr akide şekeri
Margarin ve şekeri mikserde iyice çırpıyoruz,yumurtayı kırıp mikserde sürekli çırpıyoruz,içine sütümüzüde ekleyip boza kıvamında bir harç elde ediyoruz.Un,nişasta,tuz,tarçın ve zencefili eleyerek harcımızın içine ekleyip kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.
Hamurumuzu çok ince olmamak kaydıyla merdane ile açıp istediğimiz şekilde ki kurabiye kalıpları ile kesip şekillendiriyoruz, şekillendirdiğimiz kurabiyelerin tam ortasından yine aynı şekilli fakat kullandığımız ebettan daha küçük bir kalıpla parçalar çıkartıyoruz bir tam şekilli ve ortasında parça çıkarılmış kurabiye hamurlarımızı üst üste koyduktan sonra içlerini akide şekeri ile dolduruyoruz 175 derece fırında üstleri beyaz olacak şekilde, üzerine koyduğumuz şekerin erimiş olmsına dikkat ederek 10 15 dakika pişiriyoruz ve fırından çıkarıyoruz mis gibi kurabiyeler hazır, afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder